De weg terug naar jezelf

Doen waar je blij van wordt, wat je energie geeft en wat bij je talenten past.

Het klinkt makkelijk en ik heb het snel getypt. Maar het gaat niet vanzelf. Je hebt er zelfkennis voor nodig en een flinke dosis lef. Want waar word je blij van en wat geeft je energie? Wat zijn je talenten? Weet je dat? En als je het weet, durf je er dan ook naar te handelen? Want voldoen aan verwachtingen van anderen levert ook wat op …

Voor mij is het een heel proces. Ik ervaar het als een reis terug naar mezelf. Een reis die een aantal jaar geleden begon toen ik besloot een opleiding te volgen en mijn wens voor een eigen praktijk hardop uit te spreken. Voor het eerst in jaren koos ik voor mezelf en voor letterlijk ruimte innemen.

Het is nog steeds niet makkelijk deze reis: ‘zonder wrijving ontstaat er geen glans’. Worstelen met het vermijden van en aangaan van uitdagingen, met toestaan en toegeven van fouten om ervan te kunnen leren. Strijden met verwachtingen. Verwachtingen van anderen en van mezelf. Ik heb zelfs afscheid moeten nemen van mensen en van een omgeving die niet meer paste. Het is twijfelen, balen en huilen. Het is zoeken.

De reis is tegelijkertijd onbeschrijfelijk mooi. Ik heb mogen ervaren dat oude en nieuwe wonden kunnen helen door te verkeren in het gezelschap van gelijkgestemden. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb mogen voelen hoe een passende omgeving kan leiden tot het benutten van je potentie. Het is lachen, passie voelen en passie delen. Het is vinden.

Ik leer over mijn talenten, over wat ik belangrijk vind in mijn leven en waar ik blij van word. Ik durf ook weer te vertrouwen op mijn hart en mijn innerlijke stem. Mijn leven krijgt een stevige basis, mijn eigen kern. Dit gun ik iedereen, jong en oud.

Op naar talentgedreven leven en werken! Daar word ik blij van!

Weer wat geleerd.