Talentbegeleiding & coaching


'Please remember that your greatest talent is so much more powerful than your biggest fear'

Robin S. Sharma


Talenten hebben we allemaal. Het zijn eigenschappen die in aanleg aanwezig zijn. Een talent maakt dat je ergens heel goed in kan worden. Met de nadruk op ‘kan’. Want het is niet vanzelfsprekend. Met talent alleen kom je niet in ontwikkeling; het geeft potentie weer. Net als een zaadje dat kan ontkiemen en bloeien, heeft een talent een passende omgeving nodig, voeding en verzorging. Het begint met 'weten wat je in huis hebt':  een bewustwording van je eigen talenten. Als je dit weet, kun je verder gaan bouwen en zorgen dat je (weer) gaat en blijft stralen!


In mijn talentbegeleiding en coaching staat de veranderwens van de persoon tegenover mij centraal. Door middel van gesprekken, oefeningen en spellen jezelf leren kennen, veerkrachtig worden en vaardigheden leren om te kunnen dealen met verschillende (soms lastige) situaties. Dat is waar het om draait.


Een kennismaking is belangrijk om te kijken of er sprake is van een klik en van vertrouwen. Daarom is dit bij mij een vrijblijvend gesprek. Als de situatie daarom vraagt, kan een kennismaking thuis plaatsvinden. Mocht ik op basis van de intake denken dat ik niet de juiste persoon ben voor wat er nodig is, dan zal ik dat aangeven. Ik kan dan desgewenst meedenken voor een ander traject. 


Kijk verderop op deze pagina voor voorbeelden van mogelijkheden op het gebied van talentbegeleiding & coaching. 

Een greep uit mijn aanbod voor 2020-2021

Talentgesprek 

Kom erachter waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt! 

Een talentgesprek is geschikt voor 8-100 jarigen. Je houdt er een tastbaar resultaat aan over. 

€85 inclusief btw. 

Waardengesprek

Kom erachter wat je echt belangrijk vindt in je leven!
Geschikt voor jongeren en volwassenen. Je houdt er inzicht en overzicht aan over en het geeft richting aan keuzes en verandering. Tevens versterkt weten wat je belangrijk vindt jouw innerlijke basis. 

€85 inclusief btw. 

Ontdek je talenten! (online - verkrijgbaar in het winkeltje) 

Ontdek wat je talenten zijn door middel een digitale vragenlijst (MyTalent builder) en een aantal inspirerende do-it-yourself opdrachten. Je krijgt toegang tot een online omgeving om nog meer zicht te krijgen op je talenten en op actiepunten die daaruit voortvloeien. Geschikt voor volwassenen. Ook geschikt om zicht te krijgen op de talenten van teamleden (neem in dat geval contact op voor overleg).

€85 inclusief btw.


Coachingsgesprekken 

Gesprekken worden gefactureerd tegen een uurtarief van €70 exclusief btw (na iedere twee gesprekken of bij lage frequentie van gesprekken eens per maand). 


Coachingstraject

Een traject van 6 gesprekken rond de eigen doelen van de persoon die tegenover mij zit. Ook bij kinderen en jongeren staat hun eigen toekomstwens centraal. Wanneer ik een kind of jongere (tot 16 jaar) coach is er tussentijds een contactmoment met ouders/omgeving en aan het eind een evaluatie met elkaar. 

€650 incl btw / €600 incl btw (bij vooraf betalen). 


Talenten in de klas

Geef in je klas(sen) aandacht aan de talenten van de kinderen en zie de ogen in de klas stralen! 

Een traject op maat en afgestemd op de wensen van de school. Voorbeelden van mogelijkheden binnen een talententraject:

  • talentgesprek met leerkrachten/leerlingen,

  • teambijeenkomst(en) rond het thema talent en talentontwikkeling,

  • concrete en inspirerende activiteiten voor in de klas en … nog meer.

Het is tevens mogelijk om een talententraject toe te spitsen op meer- en hoogbegaafde leerlingen.


Blij naar de Brugklas!

Een groepstraining voor kinderen uit groep 8 die een steuntje in de rug kunnen gebruiken voor de overstap naar de brugklas. In de training ligt de nadruk op het leren kennen van talenten en leren omgaan met spanning en nieuwe situaties. De training bestaat uit een intake met ouders en kind, 5 bijeenkomsten, een ouderavond en een evaluatiemoment. De training vind plaats in april/mei 2021 (na de eindtoets). 

Per kind zijn de kosten €375 incl btw. De training kan ook in schoolverband worden gegeven (neem contact op voor mogelijkheden en kosten). 


Telefonische consulten

Wanneer iemand tijdens een lopend traject een telefonisch consult wenst, dan wordt dit tegen een uurprijs van €60 gefactureerd (excl btw). Neem ik zelf initiatief voor telefonisch inhoudelijk contact dan zijn de kosten voor mij. 

Verwacht in de 2021!

Praktische afspraken:

  • mochten de tarieven niet gedragen kunnen worden, schroom dan niet om contact op te nemen voor overleg.
  • locatie: praktijkruimte te Drunen (andere locatie is in overleg mogelijk).
  • facturering na iedere twee gesprekken (tenzij anders vermeld).
  • van coaching ontvang je geen verslaglegging.
  • mijn diensten vallen niet onder een vergoedingsregeling.
  • indien van toepassing: reiskosten buiten Drunen € 0,18 km, reistijd buiten Drunen wordt gedeclareerd tegen een tarief van € 0,50 per minuut.