Kerntalenten - waar krijg jij van nature energie van? Hoe word je wie je bent?


"Als je de Kerntalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, 

sappige, knapperige en blozende appel. Probeer niet wanhopig een peer te zijn."

Danielle Krekels - ontdekker van de Kerntalenten methodeKerntalenten hebben we allemaal. We hebben er ieder 23. En toch zijn we uniek. De 23 kerntalenten kun je namelijk in verschillende mate (klein, half en sterk) in je dragen en werken ook nog op elkaar in waardoor je nooit iemand tegen zal komen die precies dezelfde kerntalentenconstellatie zal bezitten als jij. Een kerntalenten constellatie is een unieke blauwdruk van een persoon: net zo uniek als een vingerafdruk. Als kind koos jij onbewust al speelgoed, spelletjes of activiteiten die goed bij jouw blauwdruk pasten. Omdat de activiteiten die je deed goed passend waren bij je karakter, bij je mogelijkheden en bij dat wat je graag wilde doen omdat je er blij van werd (intrinsieke motivatie). Deze unieke blauwdruk komt naar boven door een kerntalentenanalyse

Wat kan een kerntalentenanalyse jou opleveren?

Een kerntalentenanalyse kijkt naar wat jij graag deed als kind. Hierdoor krijg je heel duidelijk en scherp in beeld wat de energiegevers en energievreters zijn in je volwassen leven. Je komt erachter waar jouw passie ligt en wat jij belangrijk vindt in je leven. Op deze manier kan de kerntalentenanalyse richting geven aan keuzes en aan je leven. Welke studie, welke baan, welke omgeving past het beste bij jou? Waar wil jij je energie op richten voor een optimale ontwikkeling? Hoe leef jij het best passende leven wat jij kunt leiden? Wat maakt je gelukkig en content? Hoe word jij je authentieke zelf?


Dit is hoe Iris (24 jaar) omschrijft wat de kerntalentenanalyse haar heeft gebracht en hoe ze mij als analist heeft ervaren:

De kerntalentenanalyse was ontzettend leuk om te doen en heeft me verder gebracht in het beter leren kennen van mijzelf. Het was als het ware een ondertiteling voor processen en eigenschappen die ik al wel herkende in mijn leven. Maar waarvan ik vaak niet snapte waar die eigenschap vandaan kwam of waarom een bepaald proces me altijd zo veel energie kost. Doordat ik meer kennis heb over mijn eigen ik, kan ik nu betere keuzes maken die mijzelf en mijn omgeving ten goede komen. Dat geeft me zoveel rust in mijn hoofd!


Froukje was in haar analyse over mij spot-on. Ik had veel herkenning in de kerntalenten. Ze nam me mee in vervolgstappen aangaande de kerntalenten en dat heeft me van veel denkmateriaal voorzien. Ik ben dankbaar voor haar kunde als psycholoog en kerntalentenanalist en ik zou iedereen aanraden een analyse als dit eens in zijn leven te doen.

Wat houdt een kerntalentenanalyse in?

Een kerntalentenanalyse is zeker mogelijk vanaf je 14e levensjaar. Soms kan het eerder. Het is belangrijk dat je de puberteit in bent gegaan en dat je met een beetje afstand naar je kindertijd kunt kijken. Vanaf dat moment is een afname mogelijk. 

Een volledige kerntalentenanalyse bestaat uit het afnemen van een gevalideerde kerntalentenvragenlijst (digitaal), een uitgebreid interview over je activiteiten als kind (eventueel aangevuld met een diepte-interview), een analyse van je kerntalenten uitgevoerd door de analist, een mondelinge feedback en een gedetailleerd en zeer uitgebreid verslag. 

Een verslag van een kerntalentenanalyse is lang geldig: je Kerntalenten blijven namelijk gedurende je leven hetzelfde. Met een eenmalige investering kun je dus lang vooruit! Je zult merken dat je een verslag er iedere keer weer bij pakt en iets nieuws leert over jezelf. De methode is zonder oordeel en waarderend van aard en past hierdoor enorm goed bij mijn persoonlijke visie.  

Wat is een Kerntalentenanalyse niet?

Het is geen test of psychologisch onderzoek; het is een methodiek. Het is geen lijst van competenties; het gaat over je Aard, Potentie en Intrinsieke motivatie. Over waar van nature je krachten en je innerlijke drijfveren liggen. Het is geen momentopname: het gaat over je blauwdruk en de resultaten van een analyse gaan een leven lang met je mee. Meer weten over een Kerntalentenanalyse? Klik op de knop hieronder om naar de pagina van Coretalents te gaan. 

Aanbod

Ik bied drie diensten aan rondom kerntalenten: een kerntalentenontdekking, een kerntalentenanalyse en een kerntalenten studiekeuze traject. 


Kerntalentenontdekking

Een kerntalentenontdekking is de basis. In een Kerntalentenontdekking krijg je waardevolle inzichten in jouw 23 kerntalenten. Je krijgt dan inzicht in je energiegevers en energievreters. Het proces van een ontdekking bestaat uit de volgende stappen:

 - afname van de kerntalentenvragenlijst (digitaal)

 - afspraak digitaal of live van ongeveer 3 uur met daarin een:
   * uitgebreid interview over je activiteiten als kind (ongeveer 1 ½ uur) &
   * analyse van de 23 kerntalenten (ongeveer ½ uur) &           
   * mondelinge feedback over de gevonden kerntalenten
 - een verslag met daarin een overzicht van je 23 kerntalenten met een toelichting van je sterke en kleine kerntalenten

Kosten Kerntalentenontdekking voor particulieren: €595 (excl btw / €719,95 incl btw).

Kosten Kerntalentenontdekking voor bedrijven: €695 (excl btw / €840,95 incl btw).


KernTalentenanalyse

Een Kerntalentenanalyse is het meest volledig. Hierbij krijg je niet alleen inzicht in jouw 23 kerntalenten, maar ook op hoe deze op elkaar inwerken. Je krijgt dan zicht op de hele constellatie. Op basis van een analyse kun je een gedegen keus maken ten aanzien van opleiding of werk. Ik maak met behulp van een diepte-interview ook een koppeling met je levensloop en je krijgt een zeer uitgebreid en persoonlijk verslag met aandachtspunten. De aandachtspunten worden afgestemd op een persoonlijke vraag. Een Kerntalentenverslag is een leven lang geldig en kun je er keer op keer bij pakken om je eigen koers te bepalen. Het proces van een Kerntalentenanalyse bestaat uit de volgende stappen:

 - afname van de kerntalentenvragenlijst (digitaal)

 - een afspraak digitaal of live van ongeveer 3 uur met daarin een:

   * uitgebreid interview over je activiteiten als kind (ongeveer 1 ½ uur)
   * analyse van de 23 kerntalenten (ongeveer ½ uur)
   * uitgebreide mondelinge feedback van de gevonden kerntalenten
 - een diepte-interview om je levensloop/loopbaan in kaart te brengen
 - een uitgebreid en persoonlijk verslag met:
   * een overzicht van al je sterke, halve en kleine kerntalenten
   * een gedetailleerde beschrijving van al jouw 23 kerntalenten en hoe deze elkaar versterken of (gedeeltelijk) opheffen
   * een overzicht van je energiegevers en energievreters (burn-out/bore-out)
   * conclusie en aandachtspunten (desgewenst afgestemd worden op persoonlijke vraag)
 - mondelinge bespreking (1 uur) van het verslag na ongeveer 6-8 weken
Kosten kerntalentenanalyse voor particulieren: €945 (excl btw / €1143,45 incl btw)
Kosten kerntalentenanalyse voor bedrijven: €995 (excl btw/ €1203,95 incl btw)

Aanvullende coaching

Meer vragen naar aanleiding van een kerntalentenanalyse? Hulp nodig bij het maken van beslissingen op basis van de kerntalentenanalyse? Dan zijn aanvullende gesprekken mogelijk tegen een uurtarief van €95 (voor bedrijven komt hier btw bij).

Kerntalenten studiekeuze traject: speciaal voor jongeren!

Wil je weten welk profiel en/of welke vervolgstudie goed bij jouw kerntalentenprofiel past? Wil je een goed passende keus maken zodat het volgende van de opleiding je vooral energie zal opleveren en je valkuilen kunt vermijden? Een studie kiezen die niet goed bij je past, kost je veel. Veel aan energie, zelfvertrouwen en ook aan geld. Een kerntalentenanalyse geeft je zicht op je eigen krachten en interne motivatie zodat je een passende keus kunt maken. Een paar voorbeelden uit kerntalentenverslagen voor jongeren:


'Je houdt ervan om met je eigen handen ideeën om te zetten in iets bruikbaars (‘een uitvinder in de dop’). Je wens om het dan meteen goed en perfect te kunnen, kan je hierbij wel eens dwarszitten. Het kan je helpen om te beseffen dat je niet alles in één keer zal kunnen. Het maken van iets gaat ook om vaardigheden en er is tijd nodig om deze vaardigheden te leren. Gun jezelf die tijd, want je hebt potentie op dit vlak dus met de juiste oefening en ervaring kun je ver komen!'


'Je weet graag van heel veel dingen iets af (‘generalist’). Je houdt van lezen en doet op deze manier veel kennis op nog voordat je dit ergens voor nodig hebt. Een onderwerp helemaal uitdiepen om een specialist op één gebied te worden, zal je energie kosten. Kies dus iets wat breder van aard is en meer verschillende onderwerpen in zich heeft. Dan kun je ook verbanden leggen tussen verschillende onderwerpen en zo je creatieve denktalenten goed inzetten.'

Er zijn verschillende opties om dit studiekeuze traject vorm te geven:

A. de basis: een kerntalentenanalyse met een verslag en een nabespreking met jou (tot 16 jaar altijd met je ouders erbij; daarna is het een keus van jezelf). Met het verslag in handen leer je jezelf goed kennen zodat je daarna keuzes kunt maken: wat past bij mij qua profiel en/of studie? In je verslag kom je het hele kerntalentenprofiel van jezelf tegen in een taal waar jij meteen iets mee kunt. Ook vind je aanbevelingen voor jezelf die ik afstem op eventuele vragen die je hebt. En je vindt er alle kerntalenten in terug zodat je het hele overzicht in handen hebt. 
De kosten voor dit traject: €545 (incl. 21% btw). 

B. uitgebreide versie: vind je het kiezen met het verslag in handen nog lastig en wil je na de analyse graag dat ik met je meedenk over een passende keuze? Dat kan! Dan plannen we aan de hand van de kerntalentenanalyse drie coaching gesprekken in samen. We kijken dan samen naar wat goed bij je kan passen. De keus maken ligt altijd bij jou. Dat kan ik niet voor je doen. Je kunt op ieder moment na een analyse besluiten om deze coaching gesprekken aan te vragen. Ook na een aantal jaren kan dat nog. 
De kosten voor drie coaching gesprekken studiekeuze: €275 (incl. 21% btw).  

Kies je meteen bij aanvang van het traject voor de uitgebreide versie dan komen de totaalkosten voor de analyse inclusief de coaching op €795 incl. btw. 

Praktische afspraken

  • mochten de tarieven niet gedragen kunnen worden, schroom dan niet om contact op te nemen voor overleg.
  • locatie: praktijkruimte te Drunen (tenzij anders overeengekomen) of online (Kerntalentenanalyses kunnen heel goed online gedaan worden).
  • btw percentage is 21%. 
  • mijn diensten vallen niet onder een vergoedingsregeling. Voor een Kerntalentenanalyse kan het mogelijk zijn dat de werkgever een bijdrage levert (in het kader van persoonlijke ontwikkeling) en is een teruggave van de belastingdienst mogelijk (scholing). 
  • indien van toepassing: reiskosten buiten Drunen 0,18 km, reistijd buiten Drunen wordt gedeclareerd tegen een tarief van 0,75 per minuut.