Over mij

Ik ben Froukje van Ballegooijen (1975), partner van Edwin en moeder van twee zonen: Tom (2009) en Jip (2014). 


Kijken achter gedrag en talenten zichtbaar maken is mijn passie. Ik ben een bevlogen en nieuwsgierig persoon. In het contact ga ik voor authentieke aandacht en een veilige, accepterende sfeer. Ik wil degene die voor mij zit, zien, begrijpen, herkennen en erkennen. En dan bouwen we verder. Het opbouwen van een band heeft tijd nodig, bij de een meer dan bij de ander. Die tijd neem ik.


Ik ben van huis uit psycholoog en heb na mijn studie ruim twintig jaar in het onderwijs gewerkt. De eerste tien jaar voornamelijk binnen het basisonderwijs (als onderwijsadviseur) en later binnen het voortgezet onderwijs (als psycholoog binnen het zorgteam van een school). Sinds 2019 ben ik eigenaar van Praktijk voor Talent. 


Toen wij als ouders erachter kwamen dat onze kinderen beschikken over een denktalent en een talent voor voelen, heb ik mij gespecialiseerd in een specifieke groep kinderen en jongeren: de begaafde en hoogbegaafde kinderen. Ik weet uit eerste hand hoe je als ouder enorm kunt genieten van de talenten van je hoogbegaafde kind. Ook heb ik ervaren hoeveel energie het kost (en hoe belangrijk zelfzorg is) en helaas hebben wij ervaren hoeveel zorgen je als ouder kunt hebben als een omgeving niet passend genoeg is waardoor een talent van je kind niet, of niet voldoende, tot bloei kan komen. 

In het kort over mijn scholing: ontwikkelingspsychologie met aantekening diagnostiek (1999), Solutions Centre: oplossingsgericht werken (2011-2012), Novilo: gevorderde opleiding talentbegeleider (2018-2019) (specialisaties: hoogsensitiviteit, mindset, overexcitabilities en executieve functies. Nascholing bij Pearson (WISC-V/IDS-2), RINO Zuid (leergang hoogbegaafdheid), Talentenlab, Talentgedreven werken (blij met mij academie: 2019).  Op Linkedin is een volledig overzicht te vinden: 

http://www.linkedin.com/in/froukjevanballegooijen


In 2020 volg ik de opleidingen tot Kerntalentenanalist (bij Coretalents) en Blij met Mij Trainer (bij Els Pronk).