Over mij

Mijn naam is Froukje van Ballegooijen (1975). Ik ben partner van Edwin en moeder van twee zonen: Tom (2009) en Jip (2014). Als jongvolwassene ben ik psychologie gaan studeren vanwege mijn grote interesse in hoe wij mensen denken, voelen en vooral ook hoe wij ons ontwikkelen. Na mijn studie ben ik gaan werken als psycholoog en adviseur binnen het onderwijs (1999). De eerste tien jaar voornamelijk binnen het basisonderwijs en later binnen het voortgezet onderwijs. Omdat ik meer en meer mijn eigen koers wilde bepalen, ben ik sinds 2019 eigenaar van Praktijk voor Talent.


In mijn werk en leven heb ik mij gaandeweg steeds meer gespecialiseerd in een specifieke groep kinderen en jongeren: die met een talent voor denken (begaafde en hoogbegaafde kinderen). Deze keus om te specialiseren heeft vooral te maken met het ontdekken van de denktalenten van mijn eigen kinderen. En met het ervaren van de zorgen over je kind als een omgeving niet passend genoeg is en een talent niet, of niet voldoende, tot bloei kan komen.


In het kort over mijn scholing: ontwikkelingspsychologie met aantekening diagnostiek (1999), Solutions Centre: oplossingsgericht werken (2011-2012), Novilo: gevorderde opleiding talentbegeleider (2018-2019) (specialisaties: hoogsensitiviteit, mindset, overexcitabilities en executieve functies. Nascholing bij Pearson (WISC-V/IDS-2), RINO Zuid (leergang hoogbegaafdheid), Talentenlab, Talentgedreven werken (blij met mij academie: 2019).