Nieuws

december 2021: ik heb een ster!

Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en ik volg regelmatig cursussen en workshops. Zo volgde ik ook een Masterclass Studiekeusadvies van Coretalents. In de Masterclass heb ik genoeg geleerd over studiekeus naar aanleiding van een KernTalentenanalyse om een ster te verdienen! Dus: ben je op zoek naar iemand die op basis van jouw Talenten kan meedenken over een passende studie? Neem vrijblijvend contact met mij! 

20 maart 2021: de KIQT+ is er!

Het is zover! Ik heb vanaf dit moment naast de WISC V ook de KIQT+ in huis! Deze test is door Scaliq ontwikkeld en is speciaal gemaakt voor de doelgroep (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 5 t/m 10 jaar. De test geeft een betrouwbaar beeld voor scores tussen de 105-170. Een unicum in de wereld van IQ-testen! De test doet vooral een beroep op vaardigheden die niet cultuurgebonden zijn waardoor de test ook nog eens een eerlijk beeld geeft van de mogelijkheden van anderstaligen. Ik ben zeer content dat ik deze test nu kan gaan inzetten. Zie voor mogelijkheden mijn pagina 'Psychologisch onderzoek'. Voor meer informatie over de test en de wetenschap achter de test: https://scaliq.com/wp-content/uploads/2021/03/Whitepaper-KIQT-NL.pdf01 februari 2021: Kindertalentenfluisteraar

Vanaf vandaag mag ik mezelf Kindertalentenfluisteraar noemen. Ik heb hiervoor de opleidingen 'Talentgedreven werken' van Els Pronk en 'Kiezen voor Talent' van Luc Dewulf gevolgd. Twee opleidingen waarin het kijken achter gedrag en het zoeken naar en benoemen van talenten van kinderen centraal staat. Ik houd van dit gedachtegoed en ben dan ook blij dat ik mezelf mag tot deze groep mag rekenen. Meer informatie is te vinden op de volgende site: https://www.kindertalentenfluisteraar.com


04 januari 2021: cadeautje weggeven

We vinden onszelf wederom in een periode van lockdown. Omdat dit ook kansen geeft om het onderwijs op de behoeften van je hoogbegaafde kind af te stemmen, geef ik de hele maand januari een cadeautje weg: mijn verrijkingsproject JAPAN, voeding voor denktalent, gratis via mijn winkeltje. 

UPDATE 01 februari 2021: de belangstelling was enorm groot! Ik heb het project meer dan 200 keer gemaild en ik kreeg warme reacties terug van ouders en leerkrachten die het project goed konden gebruiken. Kijk voor een van deze reacties op de pagina 'Ervaringen van cliënten'. 


01 januari 2021: KernTalentenanalist

Het nieuwe jaar begint goed: ik heb de opleiding tot KernTalentenanalist met goed gevolg afgerond en mag mezelf nu junior-KernTalentenanalist noemen. De KernTalenten methode is een waarderende methodiek die KernTalenten van mensen vanaf 14 jaar bloot kan leggen. Dit inzicht versterkt mensen van binnenuit, geeft vertrouwen en een stevige basis om keuzes mee te maken. Fantastisch om dit te mogen gaan toepassen!