Nieuws

De beste wensen voor 2024!

Mijn laatste afspraak van 2023 bracht me dit prachtige Kerstpakket: heerlijke chocolade, geurkaarten en een zelf gehaakte (!) Grote Panda en Kleine Draak. Dit is het beste Kerstpakket dat ik ooit heb mogen ontvangen. Zo lief! Ik ga met een zeer content gevoel de vakantie in :-)


Coming in 2024: start met individueel registratietraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Op vrijdag 22-12 heb ik mijn verzoek ingediend om toegelaten te worden tot een individueel registratietraject tot Kinder- en Jeugdpsycholoog bij het Nederlands Instituut voor psychologen (NIP). Dit traject houd in dat ik de komende 3-4 jaar me verder ga scholen door cursussen te volgen, supervisie te volgen en casussen in te dienen bij het NIP. Eigenlijk ga ik blijven doen wat ik al deed: mezelf ontwikkelen! Daar word ik blij van en daardoor kan ik ook mijn cliënten steeds beter ondersteunen. Op naar weer mooie jaren van ontwikkeling! Nog wel even wachten op een officieel akkoord van al mijn scholingsplannen ... nou ja, wachten: ik begin gewoon met scholing en ga door met supervisie :-) 


september-december 2023: opleiding Lichaamsbewustzijn bij Mirian Rutten 

Ik geniet van mezelf blijven ontwikkelen dus ook in het najaar van 2023 ben ik een opleiding begonnen. Dit keer de opleiding lichaams-bewustzijn. Een zeer waardevolle aanvulling op alle cognitieve tools die ik al in huis heb: lichaamsbewustzijn bevorderen bij kind en ouder. Ademhaling, reflexen en sensorische informatie verwerken vanuit rust. Mooi!februari 2023: gevoelens verkennen met de Gevoelsverkenner methodiek

In februari mocht ik van mezelf weer eens een leuke workshop volgen! Dit keer gegeven door Daphne Vis van Bureau Begaafd. De workshop ging over de Gevoelsverkenner: een methodiek ontwikkeld door Greetje Welten. De methodiek laat je op beelden wijze je eigen gevoelswereld en de manier waarop je met je gevoelens omgaat (ook wel coping genoemd) verkennen. Ik werd gegrepen door de methodiek en heb meteen de materialen die erbij horen zelf geknutseld (even uitleven van mijn kerntalenten!). Ook interesse: klik op de afbeelding en kom op de site van Greetje Welten.   

januari 2023: geslaagd voor de opleiding Wereldspel EXPERT

Het Wereldspel is een fantastisch instrument! Door het laten bouwen van een dorp met gestandaardiseerde materialen en met een gestructureerde observatie krijg je zicht op de belevingswereld van een kind of jongere. Ook laat de manier van bouwen zien hoe de cognitieve ontwikkeling van iemand verloopt en zie je aanwijzingen voor een leervoorkeur (zeker als je het wereldspel aanvult met geheugenonderzoek en didactisch onderzoek). Ik ben trots dat ik dit instrument in mag zetten naast alle andere instrumenten die al tot mijn beschikking waren! 

oktober 2022: een mooie opdracht op basisschool jongLeren!

Dit schooljaar mag ik een ochtend per week werken op basisschool jongLeren in Drunen. Ik begeleid er vijf leerlingen die vermoedelijk hoogbegaafd zijn en ondersteun de leerkrachten in hun interactie met deze leerlingen. Ook ouders betrek ik via de gesprekken die we voeren op

school. Het is een leuke uitdaging en ik geniet er van om weer in het onderwijs rond te lopen! 

september 2022: vanaf nu ook didactisch onderzoek mogelijk!

Vanuit mijn achtergrond als onderwijsadviseur had ik al ervaring met het uitvoeren van didactisch onderzoek. Vanaf de zomer pak ik dit weer op, maar dan in combinatie met het onderwerp hoogbegaafdheid. Dus doortoetsen en goed kijken naar het 'hoe' van het maken van de toetsen door het kind. Leuk! 

juni 2022: vanaf nu werk ik ook als onderaannemer

In juni 2022 ben ik een samenwerking aangegaan met Edith van Huijkelom van Psychologenpraktijk van Huijkelom in Oisterwijk. Edith werkt al jaren als GZ-psycholoog binnen de jeugdhulp. We delen de passie voor de doelgroep van (vermoedelijk) hoogbegaafden en zijn elkaar jaren geleden tegenkomen vanwege andere werkzaamheden. Zij als docent bij Fontys en ik als praktijkbegeleider van studenten pedagogiek binnen het onderwijs. Begin dit jaar heb ik weer eens contact gezocht en het bleek nog steeds te klikken. We delen kennis en expertise met elkaar en ik kan als onderaannemer samenwerken met haar aan onderzoek- of begeleidingstrajecten die dan vergoed worden vanuit de gemeente. Leuk deze nieuwe ontwikkelingen! 

april 2022: vanaf nu ben ik gecertificeerd ACT4Kids therapeut

In april heb ik de training ACT4Kids bij Monique Samsen afgerond en vanaf nu mag ik mij gecertificeerd ACT4Kids therapeut noemen. Binnen de training heb ik een nieuwe symbolentaal geleerd: ik heb de uil, de olifant, de kat en het hart mogen leren kennen. Alles wat ik tot nu toe al geleerd heb over Talenten en Waarden kwam bij elkaar in deze methodiek. Prachtig! Nu heb ik nog meer tools om kinderen en jongeren (en volwassenen!) te helpen hun hart te volgen! 

april 2022: opgenomen in het kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid

Het voelt goed en ik ben trots op wat ik heb bereikt: sinds begin april 2022 ben ik opgenomen in het kwaliteitsregister Hoogbegaafdheid. Dit betekent dat ik heb kunnen aantonen dat ik over voldoende expertise en werkervaring beschik met de doelgroep (vermoedelijk) hoogbegaafden. Het is een keurmerk en ik ben nu ook via de site van het kwaliteitsregister vindbaar voor mensen die op zoek zijn naar een specialist.


maart 2022: volledig op eigen benen!

Op 3-7-2019, mijn verjaardag, schreef ik Praktijk voor Talent in bij de KvK. Het jaar daarop was een gek jaar met stoppen met mijn toenmalige baan en de start van corona. Nu, ruim 2 1/2 jaar later, kan ik besluiten om mijn deeltijd baan in Tilburg op te zeggen en volledig te gaan voor mijn eigen praktijk! Ik ben trots. Op mezelf en mijn gezin dat me zo steunt in mijn plannen. Dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen in Tilburg en waardoor ik ben gegroeid. Dankbaar voor het netwerk om me heen waarin we elkaar inspireren en kunnen raadplegen. Ik ben een content mens! 


december 2021: ik heb een ster!

Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en ik volg regelmatig cursussen en workshops. Zo volgde ik ook een Masterclass Studiekeusadvies van Coretalents. In de Masterclass heb ik genoeg geleerd over studiekeus naar aanleiding van een KernTalentenanalyse om een ster te verdienen! Dus: ben je op zoek naar iemand die op basis van jouw Talenten kan meedenken over een passende studie? Neem vrijblijvend contact met mij! 

20 maart 2021: de KIQT+ is er!

Het is zover! Ik heb vanaf dit moment naast de WISC V ook de KIQT+ in huis! Deze test is door Scaliq ontwikkeld en is speciaal gemaakt voor de doelgroep (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 5 t/m 10 jaar. De test geeft een betrouwbaar beeld voor scores tussen de 105-170. Een unicum in de wereld van IQ-testen! De test doet vooral een beroep op vaardigheden die niet cultuurgebonden zijn waardoor de test ook nog eens een eerlijk beeld geeft van de mogelijkheden van anderstaligen. Ik ben zeer content dat ik deze test nu kan gaan inzetten. Zie voor mogelijkheden mijn pagina 'Psychologisch onderzoek'. Voor meer informatie over de test en de wetenschap achter de test: https://scaliq.com/wp-content/uploads/2021/03/Whitepaper-KIQT-NL.pdf01 februari 2021: Kindertalentenfluisteraar

Vanaf vandaag mag ik mezelf Kindertalentenfluisteraar noemen. Ik heb hiervoor de opleidingen 'Talentgedreven werken' van Els Pronk en 'Kiezen voor Talent' van Luc Dewulf gevolgd. Twee opleidingen waarin het kijken achter gedrag en het zoeken naar en benoemen van talenten van kinderen centraal staat. Ik houd van dit gedachtegoed en ben dan ook blij dat ik mezelf mag tot deze groep mag rekenen. Meer informatie is te vinden op de volgende site: https://www.kindertalentenfluisteraar.com


04 januari 2021: cadeautje weggeven

We vinden onszelf wederom in een periode van lockdown. Omdat dit ook kansen geeft om het onderwijs op de behoeften van je hoogbegaafde kind af te stemmen, geef ik de hele maand januari een cadeautje weg: mijn verrijkingsproject JAPAN, voeding voor denktalent, gratis via mijn winkeltje. 

UPDATE 01 februari 2021: de belangstelling was enorm groot! Ik heb het project meer dan 200 keer gemaild en ik kreeg warme reacties terug van ouders en leerkrachten die het project goed konden gebruiken. Kijk voor een van deze reacties op de pagina 'Ervaringen van cliënten'. 


01 januari 2021: KernTalentenanalist

Het nieuwe jaar begint goed: ik heb de opleiding tot KernTalentenanalist met goed gevolg afgerond en mag mezelf nu junior-KernTalentenanalist noemen. De KernTalenten methode is een waarderende methodiek die KernTalenten van mensen vanaf 14 jaar bloot kan leggen. Dit inzicht versterkt mensen van binnenuit, geeft vertrouwen en een stevige basis om keuzes mee te maken. Fantastisch om dit te mogen gaan toepassen!